Kuyt: "Hebben niet ons niveau gehaald"

1 oktober 2010, 00:03

Met Feyenoord speelde hij in het verleden wel vaker in de Galgenwaard, maar toch was het donderdag voor Dirk Kuyt een bijzondere avond. Met zijn huidige ploeg Liverpool kwam hij bij zijn oude liefde op bezoek voor een Europa League-wedstrijd. Kuyt imponeerde niet, net als zijn tien teamgenoten. Het bleef 0-0.

Kuyt kon wel leven met het gelijkspel. "Ik ben redelijk tevreden. We wisten dat dit een lastige wedstrijd zou worden en dat we een hoog niveau moesten halen om hier te winnen. Dat is helaas niet gelukt. We hebben niet het niveau gehaald, dat van Liverpool verwacht mag worden", zegt de blonde aanvaller tegen FCUpdate.nl.

{image[273479][right-half][]}Hoe dat kwam, kon Kuyt niet precies uitleggen. "Ten eerste moet ik Utrecht een compliment geven, ze hebben zeer gedurfd en fel gespeeld. Daarvoor verdienen ze alle lof. Maar wij zitten gewoon in een lastige periode, ook in de Engelse competitie draait het nog niet zoals het moet. Misschien komt dat omdat er deze zomer veel veranderd is bij de club en we, door het WK, een heel korte voorbereiding gehad hebben."

Zelf maakte Kuyt de laatste weken weinig mee van de sportieve problemen bij Liverpool, want door een schouderblessure stond hij enkele weken buiten spel. Pas afgelopen weekend tegen Sunderland (2-2) maakte hij zijn rentree. "Toen had ik nog wel wat last van mijn schouder, inmiddels gaat het een stuk beter. Ik ben blij dat ik heb kunnen spelen, dit was toch een bijzondere wedstrijd voor me. Vooral de ontvangst hier in Utrecht zal me lang bijblijven. Niet alleen de fans, maar ook alle mensen bij de club hebben me een zeer warm welkom gegeven. Voor mij was het dus een mooie avond. En ach, een gelijkspel is ook zo slecht nog niet. In Europees verband is het vooral belangrijk om in uitwedstrijden niet te verliezen. Dat is gelukt."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen