NAC Breda zet ontevreden Leonardo uit selectie

Ger
6 oktober 2010, 09:21   Bijgewerkt: 6 oktober 2010, 09:57

Leonardo heeft met zijn aanhoudend storende gedrag opnieuw de woede gewekt van NAC Breda. De licht ontvlambare Braziliaanse dribbelaar is voor onbepaalde tijd uit de eerste selectie gezet. Hij heeft volgens de Brabanders 'meerdere malen het groepsproces ondermijnd'.

Directe aanleiding voor de disciplinaire schorsing is het gedrag van Leonardo van afgelopen weekeinde na de wissel in het duel met NEC. De aanvaller schopte in de dug-out een flesje water omver en liep daarna kwaad weg. Trainers John Karelse en Gert Aandewiel hebben daarop besloten het enfant terrible voor onbepaalde tijd uit de selectie te zetten.

"Hij traint mee met het belofteteam tot het moment dat wij vinden dat hij weer naar het eerste mag", aldus technisch directeur Jeffrey van As in PZC. "Deze maatregel is een opsomming van wat er de laatste tijd allemaal is gebeurd. Het is louter een disciplinaire sanctie, die niets te maken heeft met zijn spel."

Leonardo staat erom bekend dat hij zijn emoties niet in de hand heeft. De oud-speler van Feyenoord en Ajax kreeg het al vaker aan de stok met ploeggenoten of trainers. Zo kwam hij eerder dit seizoen in opspraak toen hij zich negatief uitliet over de vertrokken coach Robert Maaskant en Kees Kwakman.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen