Real deklasseert Deportivo, puntverlies Barça

3 oktober 2010, 23:16   Bijgewerkt: 4 oktober 2010, 10:41

Real Madrid begint in de Primera Division echt op stoom te komen. De ploeg van de Portugese coach Jose Mourinho deklasseerde Deportivo La Coruña zondagavond in het Bernabeu-stadion met 6-1. Cristiano Ronaldo scoorde tweemaal. Hij maakte de eerste, al na vier minuten, en de laatste treffer.

Na zes wedstrijden bezet Real Madrid de derde plaats achter Valencia en Villarreal met 14 punten, één meer dan regerend landskampioen FC Barcelona. De Catalanen liepen eerder op de avond voor de tweede keer dit seizoen in eigen stadion tegen puntverlies aan. Enkele weken na de 0-2 nederlaag tegen Hercules Alicante kwam de regerend landskampioen niet verder dan 1-1 tegen Real Mallorca.

Bij Barcelona ontbraken Xavi en David Silva. Mede daardoor had het, net als woensdag in het Champions League-duel tegen Roebin Kazan, moeite om door het verdedigende blok van de tegenstander te komen. Lionel Messi wist na twintig minuten één van de weinige goede mogelijkheden te benutten.

De gasten kwamen nog voor rust op gelijke hoogte. Emilio Nsue kopte raak, nadat Jonathan De Guzman een hoekschop goed op diens hoofd had geplaatst. Barça zocht daarna naar de winnende treffer, maar zag alleen Bojan nog gevaarlijk worden. Hij schoot op de paal. Barcelona blijft door het puntverlies op plaats drie. Mallorca stijgt naar plek acht.