Afellay wijst met vinger naar verdediging

27 november 2010, 00:00   Bijgewerkt: 27 november 2010, 08:41

PSV-aanvoerder Ibrahim Afellay was na afloop van de blamage bij NAC Breda (4-2) vooral boos op zijn verdedigers. De middenvelder, die in de winterstop naar FC Barcelona zal vertrekken, hield de defensie verantwoordelijk voor het dure verlies.

“Als we zo verdedigen, kunnen we wel vijf jaar blijven voetballen zonder dat we winnen”, stelde Afellay voor de camera van Eredivisie Live. “NAC komt in de eerste helft twee keer over de middenlijn en scoort twee maal.”

“En dan ook nog de manier waarop”, vervolgde de spelmaker van PSV. “We spelen verder een prima eerste helft, maar dit kan niet en natuurlijk vallen daarover harde woorden in de kleedkamer. Goals mogen we nooit zo weggeven. We hebben het niet goed gedaan achterin. Ik denk dat we slecht uit de kleedkamer kwamen. NAC komt op 3-2 en maakte kort voor rust al gelijk, dan is het een mentale kwestie.”

Wilfred Bouma was het eens met zijn aanvoerder. Volgens de 32-jarige verdediger leed PSV vrijdag in Breda vooral een mentale nederlaag. "We zijn afgebluft", constateerde de routinier. "Dit was een mentale kwestie. Na rust gingen de koppies hangen. Ik heb er geen woorden voor. We worden hierdoor weer een eind teruggeworpen. Het zat niet goed in de koppies, anders kun je niet zo verslappen. Hoe dat kan? Ik weet het niet."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen