Ajax-leiding is adviezen Cruijff zat

Koen Freriks
11 november 2010, 20:17   Bijgewerkt: 11 november 2010, 20:37

Johan Cruijff maakt zich zorgen om Ajax, maar de leiding van zijn geliefde club weigert in te gaan op diens adviezen. Volgens voorzitter Uri Coronel heeft dat namelijk geen enkele zin. "Er is geen basis voor een gesprek", stelt hij in Het Parool.

''Niemand bij Ajax twijfelt aan wat Johan Cruijff voor Ajax heeft betekend. En zonder Cruijff zou Ajax in de wereld niet zijn geweest wat het nu is. Maar ik bekleed al 22 jaar bestuursfuncties bij Ajax en in die 22 jaar komen elke keer weer de adviezen van Cruijff voorbij. Zijn adviezen zijn geen adviezen. Er is geen basis voor een gesprek", aldus Coronel in de krant.

Algemeen directeur Rik van den Boog is het volledig eens met zijn collega. "Johan Cruijff komt maximaal drie keer per jaar bij Ajax en zonder kennis van werkelijke inhoudelijkheden maakt hij via de media opmerkingen", bekritiseert hij het clubicoon, die juist bij de harde kern van Ajax veel steun heeft. 

Cruijff wil dat het huidige bestuur opstapt, maar Coronel blijft er nuchter onder. ''Ik ben benoemd door de leden van de vereniging en Van den Boog is benoemd door de raad van commissarissen. Ik ga weg als ik het gevoel heb dat de leden en de ledenraad geen vertrouwen meer in me hebben, Van den Boog gaat weg als de raad van commissarissen geen vertrouwen meer in hem heeft. Wat bepaalde mensen ook roepen in de krant of in praatprogramma's, het brengt ons niet van ons stuk.''

De preses van Ajax lijkt op basis van het verleden niet open te staan voor een eventuele samenwerking met Cruijff. ''Het is óns in al die jaren niet gelukt om in een normale vorm van communicatie adviezen te krijgen van Cruijff. Het is onze voorgangers ook nooit gelukt. En hun voorgangers ook niet.''

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen