Ambrosini wil Scudetto winnen met AC Milan

25 november 2010, 20:35   Bijgewerkt: 26 november 2010, 17:33

AC Milan is op dit moment de trotse koploper van de Serie A. De mannen van Massimiliano Allegri hebben 29 punten na dertien speelronden, waarmee ze drie punten voorsprong hebben op nummer twee Lazio Roma. De laatste keer dat de 'Rossoneri' erin slaagde om landskampioen te worden, dateert alweer uit het seizoen 2004/05.

Aanvoerder Massimo Ambrosini vindt het daarom hoog tijd worden, dat de Italiaanse grootmacht weer eens de Scudetto wint. "We hebben al sinds 2004 geen titel meer weten te veroveren en nu willen we hem erg graag”, deelt Ambrosini mede aan Sky.

Afgelopen oktober dolf AC Milan in de Champions League met 2-0 het onderspit tegen Real Madrid in Santiago Bernabéu, maar volgens de aanvoerder van AC Milan heeft deze nederlaag juist positief gewerkt. "De verliespartij tegen Real Madrid heeft ons geleerd dat er veel voor nodig is om op het hoogste niveau te winnen. We moeten kunnen veranderen van opstelling en begrijpen wat er nodig is. Het nieuwe systeem is een oplossing, maar misschien geen definitieve", verwijst Ambrosini naar de door zijn coach gebezigde 4-3-1-2 opstelling.

De drager van de aanvoerdersband is dan ook van mening dat niet de speelwijze, maar het mentale aspect de bepalende factor is voor het winnen van het landskampioenschap. "Om te winnen heb je een bepaalde vorm van mentaliteit nodig. Een team kan wijzigen, maar de mentaliteit moet van de eerste tot laatste dag hetzelfde blijven."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen