Anderlecht nieuwe leider, monsterzege Standard

27 november 2010, 21:49   Bijgewerkt: 28 november 2010, 00:05

Anderlecht is de nieuwe leider in de Belgische Jupiler Pro League. Thuis tegen Charleroi won de ploeg uit Brussel met 4-1, waardoor het de koppositie overnam van Racing Genk. Die ploeg verloor vrijdag de thuiswedstrijd tegen AA Gent met 1-2.

Hoewel de eindstand anders doet vermoeden had Anderlecht geen eenvoudig avondje tegen Charleroi. De ploeg begon erg slap en kwam op achterstand door een doelpunt van oud-Vitessenaar Onur Kaya. Pas toen Charleroi-speler Samuel Fabris rood kreeg na een wilde tackle, kreeg Anderlecht vat op de tegenstander. Onder impuls van invaller Jonathan Legaer boog Anderlecht de 0-1 achterstand na rust om in een 4-1 zege. Bij een 1-1 stand kreeg Charleroi zelfs nog een tweede rode kaart. Ederson kreeg zijn tweede geel na een overtreding op Anderlecht-speler Jan Polak.

Anderlecht is dus de nieuwe leider, in de subtop deed Standard Luik van zich spreken. Thuis tegen Lierse SK won de ploeg met liefst 7-0. Gohi Bi Cyriac was met drie goals de meest trefzekere speler bij Standard, Axel Witsel maakte er twee.

Charleroi en Lierse zagen KAS Eupen, de belangrijkste concurrent in de strijd tegen degradatie, een puntje weglopen. Dankzij een doelpunt van oud-Utrechter Kevin Vandenbergh sleepte de promovendus een punt (1-1) uit het vuur bij Westerlo.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen