Anita: "We waren overal stap te laat"

24 november 2010, 00:00   Bijgewerkt: 23 november 2010, 23:56

Na de 0-2 in Madrid verloor Ajax dinsdag op eigen veld met 4-0 van Real Madrid. Cijfermatig is Ajax er dus op achteruit gegaan, maar toch vond Vurnon Anita dat het spel van zijn ploeg beter was dan toen in Bernabeú. "We hebben nu meer gedurfd gespeeld. Ieder foutje werd alleen keihard afgestraft", zei hij tegen FCUpdate.nl.

Ajax begon nog wel aardig aan de thuiswedstrijd tegen Real, maar stond door goals in het laatste kwartier van de eerste helft van Karim Benzema en Alvaro Arbeloa wel binnen 45 minuten met 0-2 achter. Toen Cristiano Ronaldo er vlak na rust ook nog 0-3 van maakte, was de boel helemaal beklonken. "In de rust, toen het nog 0-2 stond, hadden we nog wel geloof in een goede afloop. Als we één keer zouden scoren zou het 1-2 worden en was ineens weer alles mogelijk. Na de 0-3 was het over en wisten we dat het afgelopen was", zegt Anita over de ongelijke strijd met Real.

Volgens Anita hing Ajax in de Amsterdam ArenA bij vlagen als los zand aan elkaar. "Onze linies stonden te ver uit elkaar, waardoor Real telkens een vrije man kon vinden. Als ze de bal hadden, konden ze alle kanten op. We hadden compacter moeten verdedigen, nu kwamen we overal een stap te laat. We hadden een vrij aanvallend middenveld, de bedoeling was dat we dat als team zouden compenseren door samen te verdedigen. Dat ging niet helemaal goed", analyseert de linksback.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen