Bos: "Van mij hoefde Vitesse niet te winnen"

Ger
1 november 2010, 10:18   Bijgewerkt: 1 november 2010, 11:14

Theo Bos heeft een gevoel van onrechtvaardigheid overgehouden aan zijn ontslag bij Vitesse. Tijdens de presentatie van de nieuwe trainer Albert Ferrer bleek die al ruim voor de exit van Mister Vitesse te zijn gepolst.

"Nou ja, ik denk niet dat het normaal is. Kijk, een club kan ontevreden zijn over een trainer. Maar ga daar dan minimaal onderling eens over praten. Sterker nog, na de winst bij Excelsior dacht ik dat iedereen positief was. Er was een stijgende lijn in ons spel", zegt Bos in het AD. "Op een gegeven moment voelde ik dat er iets speelde. Ik miste het onvoorwaardelijke vertrouwen."

De oefenmeester begrijpt niet dat Vitesse heeft uitgesproken binnen drie seizoenen kampioen te willen worden. "Ik vond en vind het een belachelijke uitspraak. Ook de nieuwe trainer moet je met zoiets niet opzadelen. Kampioen worden kan wel. Maar wel met een andere filosofie en andere spelers. Met dit elftal wordt Vitesse geen kampioen. Nu niet, niet in drie jaar en niet in dertig jaar."

"Het ontslag doet wel pijn", geeft Bos toe. "Ik zeg je eerlijk: Alleen voor mijn collega's uit de technische staf hoopte ik dat er na mijn vertrek punten werden gepakt. Maar ik zat opeens toch voor de tv te denken dat Vitesse van mij niet hoefde te winnen. Ik schrok van die gedachte."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen