Eenwording Feyenoord bijna helemaal rond

29 november 2010, 22:44

De eenwording van de prof- en amateurtak van Feyenoord en Stadion Feijenoord is bijna een feit. Maandag stemde de algemene ledenvergadering van amateurclub Feyenoord in met de eenwording, waardoor een laatste hobbel uit de weg is. Eerder lieten ook de proftak en Stadion Feijenoord weten positief tegenover het plan te staan. "Alleen de handtekeningen moeten nu nog gezet worden."

De eenwording kan nu in december bekrachtigd worden tijdens de Algemene Vergadering van Aandeelhouders. "Dit is een historische dag", zegt Aad van der Laan, de voorzitter van SC Feyenoord, op de website van de Rotterdamse profclub. 

"Vier jaar geleden zijn we aan een traject begonnen om te komen tot de eenwording van Feyenoord en uiteindelijk is daar een prima overeenkomst uit gerold. Wij zijn daar buitengewoon blij mee. Na al die jaren kunnen we als één Feyenoord samen aan een mooie toekomst gaan bouwen. Het is nu alleen nog een kwestie van de handtekeningen zetten", vervolgt de preses van de amateurtak.

Bij de proftak is met dolblij met de naderende eenwording. "Met het oog op de komst van het nieuwe stadion, is het een belangrijke eis van de gemeente Rotterdam dat zij met één Feyenoord kunnen praten", zegt algemeen directeur Eric Gudde. "Bovendien is het voor ons imago naar buiten belangrijk dat wij één Feyenoord zijn, daardoor kunnen we met één stem naar buiten treden. Tot slot heeft de eenwording ook op de werkvloer gevolgen, omdat stadion en de club nu bijvoorbeeld nog twee financiële en twee commerciële afdelingen hebben. Die afdelingen zullen we de komende tijd in elkaar schuiven, waardoor we efficiënter kunnen werken en kosten kunnen besparen. Daarna is het alleen nog zaak dat er naar een gezamenlijke directie wordt gekeken."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen