Everton vraagt Leekens Fellaini op te roepen

16 november 2010, 12:08

Clubs klagen steeds vaker steen en been over het moeten afstaan van spelers aan de nationale ploegen, maar Everton is daar een uitzondering op. De Engelse ploeg heeft Georges Leekens, de bondscoach van België, gevraagd Marouane Fellaini op te roepen voor de oefenwedstrijd tegen Rusland (woensdag). De Toffees willen dat de middenvelder ritme opdoet omdat hij in de competitie voor drie duels is geschorst.

“Everton wilde graag dat ik kwam", citeren Belgische kranten Fellaini, die nog maar net van een blessure is hersteld. "Everton heeft een goede relatie met de bond. Nu ik drie duels geschorst ben in Engeland (na zijn rood wegens natrappen tegen Bolton, red) heeft coach Moyes aan Leekens gevraagd om me op te roepen, zodat ik wat wedstrijdritme kan opdoen. Fysiek ben ik alvast in orde."

De interland tegen de Russen krijgt een extra tintje voor de Rode Duivels aangezien zij voor het eerst oog in oog staan met Dick Advocaat, die ruim een half jaar geleden de Belgen in de steek liet om de Oost-Europeanen, voor veel meer geld, te coachen. "Het wordt een leuk weerzien met Advocaat", stelt Fellaini. "Hij heeft ons discipline bijgebracht. Met hem was het gedaan met te laat komen of sms'en tijdens een tactische bespreking. In zijn korte periode is hij erin geslaagd zelfvertrouwen in de groep te brengen. Leekens werkt op dat elan verder."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen