Ook Real speelt zich overtuigend warm voor kraker

20 november 2010, 23:52   Bijgewerkt: 21 november 2010, 00:53

Net als FC Barcelona, dat eerder vandaag met 8-0 won bij Almeria, lijkt Real Madrid klaar voor El Clasico van volgende week maandag. De Koninklijke was zaterdag tegen Athletic de Bilbao niet zo overtuigend als Barça, maar won wel. Ruim: 5-1.

Met een schuiver in de negentiende minuut opende Gonzalo Higuain, op aangeven van Angel Di Maria, de score voor Real Madrid. Vervolgens was het Athletic dat wat brutaler werd en zelfs een kans op de gelijkmaker kreeg, maar Iker Casillas tikte een schot van de Basken met een fraaie redding corner. Die hoekschop leverde Athletic weinig op. Sterker nog, het was Real dat hieruit via Cristiano Ronaldo naar de 2-0 counterde. Fernando Llorente bracht nog voor de rust de spanning terug: 2-1.

Arbiter Alberto Undiano Mallenco zorgde er twaalf minuten na de pauze voor dat er aan die spanning een einde kwam. Voor een lichte overtreding van Markel Susaeta Laskurain ten opzichte van Di Maria legde hij het speeltuig op de stip. Sergio Ramos, die het buitenkansje werd gegund door Ronaldo, schoot raak (3-1). De 4-1 kregen de Madrilenen eveneens enigszins cadeau. Athletic-doelman Iraizoz Moreno verkeek zich namelijk volledig op een vrije trap van Ronaldo. Desondanks viel er niets af te dingen op de driepunter van de thuisclub, die de veel betere ploeg was. In blessuretijd werd het zelfs nog 5-1 doordat Ronaldo, in twee pogingen, een penalty benutte.

Door deze overwinning gaat Real El Clasico als koploper in. Het gat met nummer twee Barcelona bedraagt één punt. Voordat de hoofdstedelingen de messen kunnen slijpen voor de veelbelovende kraker in Camp Nou, moeten ze in het kader van de Champions League dinsdag nog op bezoek bij Ajax.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl