PSV laat zich weer in de luren leggen in Breda

Koen Freriks
26 november 2010, 22:37   Bijgewerkt: 26 november 2010, 23:06

PSV is voor het derde jaar op rij de boot ingegaan op bezoek bij NAC Breda. De koploper van de Eredivisie gaf in de streekderby onnodig drie (dure) punten weg. De thuisploeg knokte zich voor rust terug naar 2-2, waarna de wedstrijd in de tweede helft, ondanks een rode kaart aan de zijde van NAC, volledig kantelde: 4-2. Matthew Amoah scoorde twee keer op een ouderwets 'avondje NAC'.

Voor PSV is het Rat Verlegh-stadion al jaren een moeilijk te nemen vesting. De Eindhovenaren wonnen tijdens het seizoen 2005-2006 voor het laatst een competitiewedstrijd in Breda. De afgelopen twee jaar ging PSV onderuit bij NAC. Afgelopen seizoen maakte NAC in maart een einde aan de ongeslagen status van de Eindhovenaren en die nederlaag was achteraf gezien van doorslaggevend belang in de verloren titelrace.

Toivonen leidde na een halfuur ook de gelijkmaker van NAC in. De Zweed schoof de bal op het middenveld zo in de voeten van Ali Boussaboun, die meteen de diepte zocht bij Amoah. De spits legde de bal op de rand van het strafschopgebied keurig terug op Leonardo, die doeltreffend uithaalde (1-1). Zeven minuten later nam PSV opnieuw de leiding. Ibrahim Afellay stuurde met een snel genomen vrije trap Jeremain Lens diep en die vond voor het doel de vrijgelaten Dzsudzsák: 1-2.

Kort na rust zette NAC het aantrekkelijke duel helemaal op zijn kop. Boussaboun schoot de thuisploeg op fraaie wijze voor het eerst op voorsprong: 3-2. Door de rode kaart van Luijckx leek NAC nog een loodzware slotfase te krijgen, maar waar iedereen rekende op een offensief van PSV viel het doelpunt aan de andere kant, via uitblinker Amoah. PSV was daarna niet meer bij machte zich nog op te richten.