Theo Bos: "Ik was kansloos bij Vitesse"

17 november 2010, 10:17   Bijgewerkt: 17 november 2010, 10:23

Zijn ontslag bij Vitesse kwam voor Theo Bos niet als een verrassing. De coach voelde de bui al hangen nadat resultaten uitbleven in de eerste weken na de veelbesproken overname van de club door zakenman Merab Jordania.

"Als je alle overnames uit de geschiedenis van het voetbal bekijkt, zeker ook in Engeland, zie je een patroon. Dat wist ik zelf ook. Ik kon alleen maar hopen dat het nu anders zou lopen, maar uiteindelijk is die hoop geen waarheid gebleken. Het is simpel, als er niet heel snel goede resultaten worden geboekt vliegt de trainer eruit", zegt de teleurgestelde Bos in de nieuwe editie van Voetbal International.

De 45-jarige coach baalt flink van de situatie. "Ik ben ontzettend teleurgesteld in de manier waarop het is gegaan. Ook in bepaalde mensen, maar dat is logisch als je op deze manier aan de kant wordt geschoven. Met Jordania heb ik nooit een band gehad. Vanaf dag één was duidelijk dat er iemand moest komen die volgens zijn visie handelt. Daar ging het om. Het was een ongelijke strijd. Ik was kansloos."

Bos is bij Vitesse inmiddels opgevolgd door voormalig FC Barcelona-verdediger Albert Ferrer, die nog nooit een elftal in het betaald voetbal onder zijn hoede had. Ook Bos' assistent Hans van Arum is deze week op non-actief gezet in Arnhem.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen