Twente schudt Zwolle pas na strafschoppen af

9 november 2010, 23:22   Bijgewerkt: 9 november 2010, 23:47

FC Twente heeft overuren moeten maken om de laatste zestien van de KNVB Beker te bereiken. Tegen FC Zwolle stond het na 120 minuten 1-1, waardoor strafschoppen de beslissing moesten brengen. Daarin hielden de Tukkers het hoofd koel.

FC Zwolle was vast van plan een feestje te maken van de zware bekerstrijd tegen de landskampioen. Vlak voor het begin van het duel barstte al een groots vuurwerk los boven het uitverkochte stadion. De thuisclub leek daarmee een voorproefje te willen nemen op een spectaculaire show op het veld, maar dat viel nadien tegen.

Van alle min of meer nieuwe gezichten beviel Diba het best. De voormalige speler van NAC Breda maakte een gretige en scherpe indruk. FC Twente maakte voor de rust echter te weinig gebruik van zijn techniek en snelheid. Schaduwspits Bruggink toonde zich nog onwennig in balbezit en aanvalsleider Marc Janko toonde zich in scoringspositie niet vaardig genoeg.

Het was uiteindelijk Chadli die in de 82e minuut uit een fraai pass van Dario Vujicevic de ban brak: 0-1. Vijf minuten later herstelde Yanic Wildschut, de vervanger van Danny Schreurs, met een doeltreffende solo onverwacht het evenwicht: 1-1.

In de spannende verlenging misten beide ploegen kansen op de winnende treffer. In de strafschoppenserie miste invaller Frank Olijve in de derde beurt waarna Douglas zijn ploeg uiteindelijk naar de achtste finales schoot.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen