Van Gelder ruziet met stewards over sigaar

18 november 2010, 10:53

Jack van Gelder heeft het woensdagavond in de oefenwedstrijd van Nederland tegen Turkije (1-0) flink aan de stok gekregen met een aantal beveiligers. De verslaggever van de NOS werd er door de stewards op attent gemaakt dat hij niet mag roken in de Amsterdam ArenA. Daarbij ontstond bijna een vechtpartij.

"We stonden in alle rust te roken en toen kwam er een aantal beveiligers met veel machtsvertoon op ons af", aldus Van Gelder op 3FM. "Ze begonnen gelijk te duwen en vervelend te doen."

De ordebewaarders eisten dat Van Gelder zijn sigaar weggooide, maar in alle drukte kon hij zo gauw geen plekje vinden. "Toen gooide ik mijn sigaar per ongeluk tegen de jas van een beveiliger", vervolgt Van Gelder, die meteen zijn excuses aanbood en vervolgens duidelijk probeerde te maken dat hij terug naar de perstribune moest. De stewards lieten hem echter niet zomaar gaan. "Kunt u aantonen dat u hier moet werken", werd hem gevraagd. "Ik doe pas sinds 1978 het Nederlands elftal", was het cynische antwoord van Van Gelder. Daarna ging het bijna mis. "Terwijl een aantal collega's van de pers mij probeerde te helpen ontstond er bijna een vechtpartij."

Van Gelder erkent eveneens fout te zijn geweest aangezien hij zegt wel te weten dat roken verboden is tijdens duels van Oranje. "En ik had mijn sigaar niet tegen de man moeten gooien", voegde de anchorman daar nog aan toe.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen