Anderlecht-coach: "Ajax zal overgemotiveerd zijn"

Ger
18 december 2010, 08:26

Ajax treft in Anderlecht, de komende tegenstander in de Europa League, een oude bekende. Vorig seizoen waren de Amsterdammers in de groepsfase van het bekertoernooi ook al gekoppeld aan de Belgisch kampioen. Op bezoek in Brussel speelde de formatie van de toenmalige trainer Martin Jol met 1-1 gelijk. De thuiswedstrijd in Amsterdam werd vervolgens met 3-1 verloren.

Het roemruchte paars-wit is ook de club waar veel oud-Ajacieden in het verleden furore maakten. Zo speelden onder anderen Jan Mulder, Arie Haan en John Bosman voor de Belgisch kampioen. Eind jaren zeventig, begin jaren tachtig was Anderlecht Europees het meest succesvol, met tweemaal winst van de Europa Cup voor bekerwinnaars en een keer de UEFA-cup, de voorlopers van de Europa League. Vorig seizoen sneuvelde de Brusselse ploeg in de achtste finale van de Europa Leage tegen Hamburger SV.

De Belgen waren, evenals Ajax, tevreden met de loting. "Het klopt dat wij hen kennen, maar ze kennen ons evengoed. Bovendien zullen ze zich de 1-3 van vorig jaar nog wel herinneren. Ik denk dat ze overgemotiveerd aan de aftrap zullen komen", reageerde trainer Ariël Jacobs. "Het wordt sowieso een moeilijke wedstrijd." Smaakmakers in de selectie van de huidige nummer twee in België zijn de Amsterdammer Mbark Boussoufa, de Argentijn Matias Suarez en de jeugdige Belgische aanvaller Romelu Lukaku.

Anderlecht-directeur Herman van Holsbeeck liet vrijdag al weten dat Ajax zijn voorkeur had, of anders FC Twente. "Een wedstrijd tussen een Belgische en Nederlandse club is altijd een groot affiche. Je weet vooraf al dat het een open wedstrijd zal worden. We hebben vorig seizoen getoond dat we onze voet naast Ajax kunnen zetten. De kansen zijn vijftig-vijftig."

Van Holsbeeck zei ook dat Anderlecht zich in januari koest zal houden op de transfermarkt. "We zullen vooral proberen onze volledige kern bij elkaar te houden. We zullen geen miljoenen uitgeven, want die hebben we gewoonweg niet."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen