Babel helpt Liverpool aan zege op Aston Villa

Koen Freriks
6 december 2010, 22:48

Liverpool heeft zich maandagavond hersteld van de dure nederlaag van vorige week. The Reds, die vorige week verloren van Tottenham Hotspur, hadden weinig moeite met Aston Villa: 3-0. Ryan Babel was sinds lange tijd basisspeler en scoorde direct.

De Oranje-international zorgde ervoor dat Liverpool al na een kwartier spelen op een comfortabele 2-0 voorsprong stond. De oud-Ajacied deed dat wel uit buitenspelpositie. Lucas gaf een steekpass op de aanvaller, die te sterk was voor zijn opponent en raak vuurde. David N'Gog had de thuisploeg twee minuten daarvoor al op voorsprong gezet.

Aston Villa zette na rust meer aan, maar keeg het deksel op de neus. Maxi Rodriguez profiteerde van de toegenomen ruimte en gooide de wedstrijd tien minuten na rust op slot. Liverpool stijgt door de zege van de twaalfde naar de achtste plaats in de Premier League.