De Boer: "Komende weken kan er veel gebeuren"

Ger
7 december 2010, 11:14   Bijgewerkt: 7 december 2010, 14:14

Het plezier moet terug bij Ajax. Dat zei interim-trainer Frank de Boer dinsdag tegen Ajax TV na zijn aanstelling bij de Amsterdamse club als vervanger van de opgestapte Martin Jol. Na het beëindigen van zijn profcarrière werkte de oud-international de afgelopen twee jaar als trainer van Ajax A1. Hij is tevens assistent-trainer van bondscoach Bert van Marwijk bij Oranje.

Zijn overstap van de A-junioren is wel wat sneller gegaan dan verwacht. Hij wilde zijn trainersloopbaan langzaam opbouwen. "Dit is niet het ideale pad dat ik voor ogen had. Maar wel het doel dat ik had, het is alleen wat sneller gegaan. Maar ik denk dat ik er klaar voor ben", zei De Boer op Schiphol, voor vertrek naar Milaan voor het Champions League-duel met AC Milan.

Ajax moet woensdag in de Italiaanse modestad Europese overwintering veiligstellen. De Amsterdammers verdedigen in groep G van de Champions League een punt voorsprong op Auxerre, dat op bezoek gaat bij Real Madrid. De Boer bekende dat hij dinsdagochtend wel wat gespannen wakker was geworden. "Er breekt een belangrijke periode voor Ajax aan. De komende drie weken kan er veel gebeuren."

Doelman Maarten Stekelenburg noemt het aanstellen van De Boer een logische keuze. "Maar toch was ik wel verrast door het plotselinge opstappen van Martin Jol. Zeker omdat we maandagochtend nog gewoon hebben getraind."

De anderhalf jaar geleden door Jol gehaalde Demy de Zeeuw reageerde via Twitter kort op de gang van zaken bij Ajax. "Niets is zo onvoorspelbaar als de voetballerij", bleef de middenvelder op de vlakte.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen