Malouda bezorgt Chelsea verlossende zege

29 december 2010, 22:34   Bijgewerkt: 30 december 2010, 00:21

Mensen met gevoel voor sarcasme zullen wellicht spreken van een verrassing in Engeland. Chelsea heeft woensdag namelijk voor het eerst sinds 10 november weer eens een wedstrijd gewonnen. Na een reeks van zes competitieduels, waarin drie schamele puntjes werden gepakt, vloerden The Blues Bolton Wanderers: 1-0.

De druk op Chelsea-coach Carlo Ancelotti was na de 3-1 verliesbeurt bij Arsenal, maandag, tot grote hoogte gestegen. Voor de pauze zette de neerwaartse spiraal waarin de Londenaren al weken verkeren zich ongenadig voort. De thuisploeg bakte er immers erg weinig van. Niet één kans kregen de kwakkelende hoofdstedelingen. Een fluitconcert na het rustsignaal was dan ook een logisch gevolg. Na de doelwissel kwam de gastheer beter voor de dag en slaagde het er wél in kansen te creëren. Het geluk leek echter niet aan zijn zijde, zo bleek toen Didier Drogba met een schuiver de paal raakte. Maar tien minuten later viel de 1-0 toch.

Mickael Essien gaf de bal op het juiste moment mee aan Drogba, die vervolgens het overzicht behield en het speeltuig voorgaf op Florent Malouda. De Fransman bleef koel een schoot de verlossende 1-0 binnen voor Chelsea. Bolton probeerde daarna nog wel de schade ongedaan te maken. Daarbij claimde het een penalty voor een al dan niet bewuste handsbal van John Terry, maar het kreeg niets. Ook bij de andere mogelijkheden bleven de bezoekers met lege handen, waardoor Chelsea voor het eerst sinds 10 november het genoegen van een driepunter mag smaken.

Chelsea lost door deze zege Tottenham Hotspur af als nummer vier in de Premier League. Het verschil met nummer drie Arsenal, dat niet verder kwam dan een 2-2 gelijkspel bij Wigan Athletic, behelst nog maar twee punten.

Arsenal, waar Robin van Persie ontbrak, kwam na achttien minuten op achterstand doordat Ben Watson een penalty benutte. Aan de laatste zes minuten van de eerste helft leken de Gunners voldoende te hebben om de zege veilig te stellen. Met een halve omhaal maakte Andrey Arshavin gelijk, Nicklas Bendtner maakte er niet veel later 1-2 van. Toen Charles N´Zogbia twaalf minuten voor tijd direct rood kreeg, leek het duel helemaal gespeeld, maar met een eigen doelpunt drie minuten later groeide Sebastien Squillaci uit tot de schlemiel van de avond. Door zijn fout hield het Wigan van basisspeler Ronnie Stam toch nog een punt over aan de wedstrijd (2-2). Door dit resultaat staat Arsenal twee punten achter op koploper Manchester United.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen