Reis scheurt voorste en achterste kruisband

20 december 2010, 15:35   Bijgewerkt: 20 december 2010, 15:51

De knieblessure die Jonathan Reis zondag opliep in de wedstrijd tegen Roda JC is zeer ernstig. Gevreesd werd al voor schade aan zijn kruisband, maar onderzoek heeft uitgewezen dat hij zowel zijn voorste als achterste kruisband gescheurd heeft. Bovendien is ook zijn mediale band kapot. Hoe lang het herstel precies duurt is onduidelijk, maar zeker is dat hij dit seizoen niet meer in actie komt.

Reis liep de blessure op na een ongelukkige botsing met Roda JC-keeper Przemyslaw Tyton. Bij zijn landing klapte het been van de Braziliaan helemaal dubbel.

Dat er van alles kapot is, komt daarom niet als een verrassing. "Positief is dat het kraakbeen relatief onbeschadigd is en dat hij nog maar pas 21 jaar is, maar dit is ernstig letsel", zegt dokter Tjaarda Weber op de website van PSV. "Jonathan heeft een lange weg te gaan. Hij zal geopereerd worden, na een rustperiode van veertien dagen in het gips. Daarna volgt een lange revalidatie met veel hobbels op de weg."

"Jonathan is er relatief dapper onder", zegt de arts van PSV. "Of hij de consequenties al overziet is een tweede, maar hij is een survivor en hij kan doorpakken."

Voor coach Fred Rutten is de blessure van zijn aanvaller een flinke klap. "Hij is een jonge speler die een goede ontwikkeling doormaakte. Het is heel erg dat hij, na alles wat hij heeft meegemaakt, dit nu ook moet meemaken", aldus de coach.

Roda-keeper Tyton, die overigens niets kon doen aan de botsing, heeft inmiddels telefonisch contact gezocht met Reis en hem sterkste gewenst met zijn herstel.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen