Roda-PSV gaat door zónder Afellay

22 december 2010, 19:38   Bijgewerkt: 22 december 2010, 20:03

De bekerwedstrijd tussen Roda JC Kerkrade en PSV, die vanavond om 20.45 uur in Limburg gespeeld wordt, gaat toch gewoon door. Vanwege dichte mist was het doorgaan van het duel lang onzeker, maar ruim anderhalf uur voor de wedstrijd besloot het arbitrale kwartet dat er gewoon gespeeld kan worden. 

Grote afwezige in Kerkrade is Ibrahim Afellay. De middenvelder ontbreekt in de wedstrijdselectie omdat hij 'niet gemotiveerd' is, liet coach Fred Rutten vlak voor de aftrap weten aan Eredivisie Live. Voor Afellay komt hiermee een eind aan zijn periode bij PSV. Hij reist donderdag naar Spanje om zijn transfer naar FC Barcelona af te ronden. Rutten gaf aan 'natuurlijk niet blij' te zijn met de beslissing van Afellay om niet in actie te komen in Limburg. Volgens hem had het mogelijk iets te maken met de zware blessure die Jonathan Reis zondag opliep. De Braziliaan scheurde bij een ongelukkige botsing zijn kruisbanden en is mogelijk een jaar uitgeschakeld.

Door de afwezigheid van Afellay wordt het Eindhovense middenveld in Kerkrade gevormd door Orlando Engelaar, Ola Toivonen en Atiba Hutchinson. Centraal voorin vervangt Marcus Berg de geblesseerde Reis. Omdat Wilfred Bouma wegens een blessure ontbreekt, staan Marcelo en Francisco Rodriguez samen centraal achterin.

Opstellingen

Roda JC: (volgt later)

PSV: Isaksson; Pieters, Marcelo, Rodriguez, Manolev; Hutchinson, Engelaar, Toivonen; Lens, Berg, Dzsudzsak

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen