Xavi: "Sneijder hoort thuis op shortlist"

9 december 2010, 23:08   Bijgewerkt: 10 december 2010, 08:20

Aanvankelijk dichtte Wesley Sneijder zichzelf een goede kans toe om de Gouden Bal voor Voetballer van het Jaar te winnen, maar uiteindelijk vond de middenvelder van Inter zijn naam niet eens terug op de shortlist. Deze week werd wereldkundig gemaakt dat de eretitel zal gaan naar één van de FC Barcelona-spelers Lionel Messi, Andres Iniesta of Xavi. Laatstgenoemde steekt de oud-Ajacied een hart onder de riem door te stellen dat Sneijder deel had moeten uitmaken van de shortlist.

"Ik heb begrepen dat er in de Italiaanse kranten veel ophef is ontstaan over het ontbreken van Wesley Sneijder op de shortlist en ik moet zeggen dat ik dat wel kan begrijpen", meldde de international van Spanje aan Sport. "Hij heeft een geweldig jaar gehad en hoort eigenlijk op de shortlist te staan.”

De Nederlander wist in zijn debuutjaar bij Inter beslag te leggen op liefst drie hoofdprijzen: de Scudetto, de Coppa Italia en de Champions League. Tevens kroonde hij zich met vijf doelpunten op het WK in Zuid-Afrika tot gedeeld topscorer.

Op 10 januari zal bekend worden gemaakt wie zich Beste speler van het Jaar 2010 mag noemen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen