Ars voorkomt tweede nederlaag in 2011 voor Zwolle

17 januari 2011, 23:18   Bijgewerkt: 17 januari 2011, 23:24

FC Zwolle is vooralsnog geen schim van de ploeg die het was in 2010. Reeg de ploeg van coach Art Langeler voor de winterstop nog de ene overwinning aan de andere, in de tweede competitiehelft hapert de Zwolse machine vooralsnog. Waar afgelopen vrijdagavond nog in eigen huis met 3-4 werd verloren van FC Emmen, wist de koploper van de Jupiler League maandagavond ternauwernood een punt over te houden aan het treffen met FC Den Bosch: 1-1.

In de eerste 45 minuten boden beide ploegen het publiek in Den Bosch bar weinig spektakel en dit resulteerde dan ook in een 0-0 ruststand. Na rust kwam de thuisploeg op een 1-0 voorsprong, nadat Ronnie Reniers zijn ploeggenoot Wilmer Kousemaker op maat bediende en laatstgenoemde koelbloedig afrondde. Na de achterstand gingen de bezoekers op zoek naar de gelijkmaker en voerden de Zwollenaren de druk op.

Yanic Wildschut had de 1-1 moeten maken na een slechte ingreep van Brahim Zaari, maar de invaller raakte de paal. FC Zwolle-spits Sjoerd Ars, die in het duel tegen Emmen nog ontbrak wegens familieomstandigheden, kwam in de tweede helft binnen de lijnen voor Pepijn Kluijn. In de 75ste minuut redde hij een punt voor zijn ploeg door een vrije trap van Arne Slot binnen te koppen.

BV Veendam verpestte het feestje van AGOVV, dat bij een overwinning bijna zeker was van de tweede periodetitel, door met 1-0 te winnen. Kort voor rust kroonde Veendam-spits Marnix Kolder zich tot matchwinner door de bal, na een knullige botsing tussen AGOVV-spelers Stanley Tailor en Jaime Bruinier, achter doelman Stefan Postma te glijden. De ploeg van trainer Hans de Koning wacht nu de lastige taak om volgende week op het Kasteel Sparta te verslaan om alsnog periodekampioen te worden.

Er waren nog twee duels in de Jupiler League op maandagavond. FC Emmen speelde met 2-2 gelijk tegen FC Dordrecht en RBC Roosendaal won met 4-2 van Almere City FC, dankzij een glaszuivere hattrick van Ralf Seuntjes in het laatste kwartier.

FC Zwolle behoudt de leiding in de Jupiler League. De koploper heeft nu als gevolg van de puntendeling met Den Bosch 44 punten uit negentien duels. RKC Waalwijk staat tweede met 33 punten uit 18 duels. FC Volendam heeft 32 punten uit 17 duels en bevindt zich daarmee op de derde plaats.

Nog geen account bij Jacks.nl? Ontvang hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen