Benutte penalty Kuyt niet genoeg voor Liverpool

16 januari 2011, 16:56   Bijgewerkt: 16 januari 2011, 18:21

Ook onder leiding van clubicoon Kenny Dalglish heeft Liverpool het moeilijk. De Reds verloren midweeks al van Blackpool FC en konden zondag de beladen derby tegen Everton eveneens niet winnend afsluiten: 2-2.

De kleine voorsprong van Liverpool bij de doelwissel was dus dikverdiend. Het had immers de betere kansen. Zo raakte Fernando Torres al vroeg in het duel de paal. Everton had simpelweg niets in te brengen op Anfield Road, maar direct aan het begin van de tweede helft veranderde het spelbeeld volledig.

Sylvain Distin kopte luttele seconden na de aftrap van het tweede bedrijf raak uit een hoekschop van Mikel Arteta. Vijf minuten later ontsnapte Jermaine Beckford aan de aandacht van de Liverpool-defensie en kon de ploeg van John Heitinga zo op 2-1 schieten. Geheel tegen verhoudingen in, maar wel de bittere realiteit voor de Reds.

De ploegen uit Liverpool blijven door dit resultaat gedeeld twaalfde in de Premier League, met beide 26 punten uit 22 wedstrijden.