Ferguson: "Giggs is een unieke verschijning"

15 januari 2011, 03:41

Hoewel Ryan Giggs met zijn 37 jaar inmiddels toch al aardig op leetijd is voor een veldspeler in het internationale topvoetbal, lijkt zijn oefenmeester Sir Alex Ferguson bij Manchester United maar geen genoeg van hem te kunnen krijgen. De Welshman kan deze voetbaljaargang voor de twaalfde maal het landskampioenschap bemachtigen met de Engelse grootmacht. Ferguson steekt zijn bewondering voor de flankspeler dan ook niet onder stoelen of banken en laat zich uit in superlatieven over zijn pupil.

"Hij is een ongelooflijke verschijning in het voetbal. Hij tart de logica van de aanval als hij zo speelt zoals hij zondag tegen Liverpool deed. Ik vind het fantastisch om te zien hoe hij op zijn leeftijd nog zo goed speelt, terwijl er veel voetballers van zijn leeftijd zijn die niet op zo'n topniveau spelen", aldus Ferguson op de clubwebsite van de 'Red Devils'.

Toch kan Giggs niet elke week rekenen op een plaats in de startopstelling. "Hij moet niet elke week spelen, dat kan zijn lichaam gewoon niet meer aan. Maar hij bewijst dat zijn conditie nog steeds uitstekend is. Zondag was dat goed te zien, hij speelde de volle negentig minuten en bleef maar gaan", meldt zijn coach bewonderend.

"Ryan is heel belangrijk in de strijdt om de landstitel. Daarom moeten we hem fit en blessurevrij zien te houden", besloot Ferguson zijn relaas.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen