Liverpool stuurt Hodgson de laan uit

8 januari 2011, 13:29

Liverpool heeft coach Roy Hodgson op straat gezet. Dat heeft de club uit de Premier League zaterdag op haar website bekendgemaakt. Het ontslag van de 63-jarige Engelsman komt niet echt als een verrassing, daar de 'Reds' dit seizoen zeer tegenvallend presteren. Liverpool leed afgelopen woensdag tegen Blackburn Rovers alweer de negende competitienederlaag (1-3) en staat twaalfde in de Premier League, slechts vier punten boven de degradatiestreep.

Eigenaar John Henry geeft op de officiële website van Liverpool aan dat een breuk onvermijdelijk was. "We zijn Roy erg dankbaar voor zijn inzet in de afgelopen zes maanden, maar beide partijen kwamen tot de conclusie dat het voor de club het beste was als hij zijn taken zou neerleggen. We wensen hem het allerbeste voor de toekomst."

Hodgson laat op zijn beurt optekenen vereerd te zijn om in dienst te zijn geweest bij de Engelse grootmacht. "Het was een privilege om trainer van Liverpool te mogen zijn. Geen enkele trainer zou niet voor een club als deze willen werken, met zo'n ongelooflijke geschiedenis, traditie en fans. Liverpool is een van de grootste clubs ter wereld, maar het waren ook zware maanden. Ik vind het jammer dat ik niet ben geslaagd en ik wens iedereen het allerbeste."

Onder leiding van de Engelsman wisten de 'Reds' slechts dertien duels te winnen.

Kenny Dalglish zal in ieder geval tot het einde van het seizoen de taken van Hodgson overnemen. Een eenvoudig begin zal de Schot, die Liverpool in het seizoen 1985/86 de dubbel bezorgde, niet kennen. Zondag gaat de Champions League-winnaar van voetbaljaargang 2004/05 namelijk in het kader van de FA Cup op bezoek bij Manchester United.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen