ManU ziet concurrenten punten verspelen

5 januari 2011, 22:36   Bijgewerkt: 5 januari 2011, 23:17

Manchester United heeft een topavond achter de rug. De ploeg hoefde zelf niet in actie te komen, maar zag alle concurrenten punten verspelen. Nummers twee en drie Manchester City en Arsenal speelden in Londen met 0-0 gelijk, Tottenham Hotspur en Chelsea verloren van respectievelijk Everton en Wolverhampton Wanderers

Manchester United ging er woensdag eens lekker voor zitten. Een dag eerder had de koploper al thuis gewonnen van Stoke City (2-1) en dus kon het heerlijk onderuit zitten en afwachten wat Arsenal en Manchester City tegen elkaar gingen doen. Man City staat tweede, maar qua verliespunten is Arsenal de belangrijkste achtervolger van Man United. Aan een punt hadden beide teams weinig. Er was eigenlijk maar één winnaar in het Emirates Stadium en dat was koploper Manchester United.

Over het gelijkspel mocht Manchester City niet mopperen. De ploeg werd vooral in de eerste helft regelmatig overlopen en mocht van geluk spreken dat pogingen van Van Persie en Fabregas op de paal uiteen spatten. Ook na rust was Van Persie dicht bij een treffer, maar zijn schot werd uit de kruising geplukt door City-keeper Joe Hart. Bij Man City behoorde Nigel de Jong tot de uitblinkers. Mede dankzij hem bleef City na rust overeind. Beide teams beëindigden de wedstrijd met tien man. Bacary Sagna en Paolo Zabaleta kregen allebei direct rood na een onschuldig duel aan de zijnlijn.

Wolverhampton Wanderers maakte de avond van Manchester United nog beter. De degradatiekandidaat bezorgde Carlo Ancelotti een paar nieuwe grijze haren door met 1-0 te winnen van Chelsea. Het enige doelpunt van de wedstrijd viel al na vijf minuten en kwam van de voet van Chelsea-verdediger Jose Bosingwa. Hij werkte een hoekschop van dichtbij achter keeper Petr Cech, die zeer wijfelend optrad.

Ook de nummer vier van de ranglijst, Tottenham Hotspur, ging onderuit. Ondanks een doelpunt van Rafael van der Vaart gingen de Spurs met 2-1 onderuit.

Onderin de competitie deed Wolverhampton door de verrassende winst op Chelsea uitstekende zaken. Het is Aston Villa en West Ham United op de ranglijst gepasseerd. Villa verloor met 0-1 van Sunderland, West Ham kreeg een pak slaag bij Newcastle United: 5-0. Bij Newcastle scoorde debutant Leon Best drie keer.