Van der Sar maakt afscheid wereldkundig

Ivo
27 januari 2011, 08:24   Bijgewerkt: 27 januari 2011, 15:29

Edwin van der Sar houdt er mee op. De ervaren doelman van Manchester United (40) heeft besloten zijn profcarrière aan het einde van dit seizoen te beëindigen. "Plotseling weet je dat het voldoende is geweest."

De beslissing om te stoppen, nam de recordinternational van Oranje pas recent. "Laten we maar zeggen dat het ging spelen vanaf het moment dat Annemarie (zijn vrouw, red.) vorig jaar haar hersenbloeding kreeg", aldus Van der Sar op de website van Sport-Promotion. "Ze heeft zich daar knap van terug geknokt, waarop we besloten nog een jaar in Engeland en dus bij Manchester United te blijven. Maar eenmaal bezig met het seizoen, begon de gedachte aan het afscheid toch wat nadrukkelijker te knagen."

"Nee, mijn leeftijd speelde geen rol. Ik ben 40 jaar, maar ik voel me nog steeds fit. En toch is die beslissing er dan ineens", gaat de sluitpost verder. "Ik heb nog geen vastomlijnde plannen voor de toekomst. "Ik verwacht dat zoiets op dezelfde manier duidelijk wordt als nu met mijn beslissing om te stoppen. Maar ik weet zeker dat het heerlijk zal zijn om er straks met mijn vrouw en kinderen tijdens het seizoen een weekend op uit te trekken."

Van der Sar is bezig aan zijn 21e seizoen in het betaalde voetbal. Met Ajax (1995) en Manchester United (2008) won hij onder meer de Champions League. Bij zijn afscheid van Oranje vorig jaar werd hij geridderd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen