Van Nistelrooy: "Real is niet zomaar een club"

Ger
16 januari 2011, 00:01   Bijgewerkt: 16 januari 2011, 00:25

Ruud van Nistelrooy scoorde zaterdag het beslissende doelpunt in de uitwedstrijd tegen Schalke 04 (0-1). Wellicht is het zijn laatste treffer geweest in dienst van Hamburger SV, aangezien Real Madrid de ervaren Nederlander aan de selectie wil toevoegen. Van Nistelrooy geeft toe zelf ook wel oren te hebben naar een tweede dienstverband bij de Koninklijke.

Bij Real is de 34-jarige Brabander in beeld als vervanger van de geblesseerde Gonzalo Higuain. Trainer José Mourinho heeft zich al lovend uitgelaten over Van Nistelrooy, die eerder van 2006 tot 2010 voor de Madrilenen uitkwam. "Het zou een goede zaak zijn als we nog een spits weten te strikken. Als dat Ruud zou worden, ben ik absoluut enthousiast", laat de Portugees in het Spaanse AS optekenen.

Van Nistelrooy geeft tegenover Duitse media toe open te staan voor een terugkeer naar Madrid. "Deze club en trainer maken iets in me los. Als zij me willen hebben, streelt me dat. Real is niet zomaar een club", geeft de oud-PSV'er aan. "Hopelijk komt er snel duidelijkheid, want voor mij is dit ook niet eenvoudig. Ik wil mijn ploeggenoten niet in de steek laten omdat ik met mijn hoofd ergens anders ben."

HSV sluit echter op voorhand een transfer al uit. Van Nistelrooy is op dit moment de enige fitte centrumspits van de Noord-Duitsers. "Als Ruud vertrekt, kan ik dat verlies niet opvangen", maakt trainer Armin Veh duidelijk. "Met alle respect voor zijn gevoelens, maar ons bestuur kan niet instemmen met een vertrek van Ruud." Real heeft nog geen bod op Van Nistelrooy uitgebracht.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen