Mancini klaagt over schema: "We zijn geen machines"

Koen Freriks
27 februari 2011, 13:04   Bijgewerkt: 27 februari 2011, 13:19

Manchester City-trainer Roberto Mancini heeft een arsenaal aan topspelers tot zijn beschikking, maar het overvolle speelschema brengt toch enigszins angst met zich mee. De Italiaanse oefenmeester moet de ambitieuze club zijn eerste hoofdprijs in 35 jaar bezorgen of kwalificatie voor de Champions League.

"We zijn geen machines, maar mensen", aldus Mancini in The Guardian. "Het is voor ons al lastig om zoveel wedstrijden te spelen. Het zou een ramp zijn als we woensdag in de FA Cup gelijk spelen tegen Aston Villa, omdat er dan nog een wedstrijd bij komt."

Mancini ziet het bekertoernooi echter niet als een bijzaak. "Ik zal geen zwak team opstellen in de FA Cup, want we willen die beker winnen. We hebben in de League Cup al een aantal spelers gespaard en als we dat niet hadden gedaan, stonden we vandaag waarschijnlijk in de finale", doelt hij op de nederlaag tegen West Bromwich Albion, dat later verloor van finalist Birmingham City.

Manchester City speelt vanmiddag in de Premier League tegen Fulham. Bij de tegenstander zit Mark Hughes op de bank. Hij was de voorganger van Mancini bij City.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen