Sparta-directeur kritisch over 'losse aanpak' Everse

11 februari 2011, 00:25   Bijgewerkt: 11 februari 2011, 00:45

Algemeen directeur Peter Bonthuis van Sparta heeft zich tijdens een informatieavond voor de businessclub van de Rotterdamse club kritisch uitgelaten over de werkwijze van trainer Jan Everse. Bonthuis is van mening dat de discipline rondom het eerste eltal niet erg strak is.

"Er is een cultuurverschil tussen de jeugdopleiding en de situatie rondom het eerste elftal", deelt de scheidend directeur mee aan Radio Rijnmond. "Dat is niet omdat de situatie bij het eerste elftal verkeerd is, maar omdat de discipline in de jeugd wat strakker is. Je merkt het ook als spelers van de jeugd naar het eerste komen. Dan hebben ze moeite om zich aan te passen. Maar het is de werkwijze van de trainer en die volgen wij."

Bonthuis is van mening dat de huidige situatie ontstaan is, doordat de jeugd op grote afstand van het eerste elftal zijn trainingen afwerkt. "Het eerste elftal zit ver weg bij de jeugdopleiding, dus dan krijg je automatisch verschil daarin. Maar dat proberen wij bij te sturen."

Trainer Jan Everse wenste aan de vooravond van de uitwedstrijd tegen FC Dordrecht niet op de woorden van de algemeen directeur in te gaan. Wel liet hij zich ontvallen dat hij de kritiek van Bonthuis 'onbegrijpelijk' vindt.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen