Stuhr-Ellegaard: "Eindelijk ben ik belangrijk"

14 februari 2011, 09:03

Kevin Stuhr-Ellegaard beleefde zondag zijn finest hour in de wedstrijd tegen NAC Breda. Bij een stand van 0-0 stopte de keeper van SC Heerenveen een strafschop van Robbert Schilder. Een cruciaal moment, want Heerenveen zou vervolgens de wedstrijd alsnog naar zich toe trekken en de wedstrijd knap met 0-2 winnen.

Schilder probeerde Stuhr-Ellegaard met een 'Panenka' te verrassen, maar de keeper was alert. Ook de rebound van Schilder werd vervolgens door de keeper uit zijn doel geronseld. "Of het een slecht genomen strafschop of een goede redding was? Een goede redding natuurlijk", glimlacht de keeper op de Heerenveen-website.

"Ik probeerde zo lang mogelijk te blijven staan, ging wel naar links, maar kon nog net bij de bal. Schilder was verrast dat ik hem stopte en kwam vervolgens niet goed uit voor de rebound die ik ook kon pakken. Ik ben blij het team te kunnen helpen. Ik wilde belangrijk zijn en dat is eindelijk gelukt", aldus de keeper, die in Breda voor het eerst in een zwart keepersshirt aan de aftrap stond. "Wie weet, hielp het", lacht hij. Ik had om ander kleur shirt gevraagd. Het gele shirt is geen probleem, maar oranje vind ik niet mooi. Misschien lag het aan het shirt en had ik eerder voor een andere kleur moeten kiezen. Of ik bijgelovig ben, ja, iedere voetballer is bijgelovig, dus ook ik."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen