Twente stunt in ijskoud Moskou tegen Rubin

17 februari 2011, 15:00   Bijgewerkt: 17 februari 2011, 16:50

FC Twente zag het eigenlijk niet zitten om in de vrieskou van Moskou tegen Rubin Kazan te spelen. Achteraf zullen de Tukkers tevreden zijn dat de wedstrijd donderdagmiddag alsnog doorging. Door een goed laatste half uur won Twente met 2-0 in Rusland en verschafte het zichzelf een goede uitgangspositie voor het behalen van de achtste finales van de Europa League.

Twente sprak nog op de wedstrijddag de hoop uit dat het duel zou worden afgelast. Bij temperaturen rond de min 15 graden vond de medische staf het onverantwoord om te voetballen. De selectie had zich desondanks goed voorbereid op de extreme kou. Gehuld in dikke coltruien, maillots en handschoenen betraden de spelers het veld.

De wedstrijd werd gespeeld voor een handjevol toeschouwers in het Loezjniki-stadion. De voetbaltempel in de Russische hoofdstad heeft een capacitieit van bijna 80.000 fans, maar slechts enkele honderden waagden het de vrieskou te trotseren. Het duel werd al verplaatst van Kazan naar Moskou, omdat het in de thuishaven van Rubin nog kouder is.

Vlak voor tijd kwam er zelfs nog een tweede treffer via Peter Wisgerhof. De verdediger benutte de rebound na een kopbal van De Jong. Het betekent dat Twente met een gerust hart kan uitkijken naar de return van volgende week in Enschede.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen