Van Bommel moet wennen: "Ruimtes zijn groter"

8 februari 2011, 09:20   Bijgewerkt: 8 februari 2011, 09:26

Mark van Bommel geeft toe dat hij moet wennen aan het voetbal in Italië. In zijn eerste competitiewedstrijd met AC Milan liep de middenvelder direct tegen een rode kaart aan en dat komt volgens hem omdat de ruimtes op het veld erg groot zijn.

"Het klopt dat ik moet wennen", zegt de aanvoerder van Oranje op OnsOranje.nl. "Als de ruimtes groter zijn, zijn ze moeilijker te belopen. Dan zijn de afstanden groter en heb je meer risico dat je in duels komt. En als de ruimtes kleiner zijn, kun je hem veel sneller van de voet plukken, zoals ik bij het Nederlands elftal ook vaak doe. Als je de statistieken er op na kijkt, dan verover ik tussen de vijftien en 25 ballen per wedstrijd. Bij AC Milan is dat veel minder, omdat de ruimtes veel groter zijn."

Na zijn vertrek naar AC Milan gonsde het van de geruchten over een eventuele ruzie met Louis van Gaal, de coach van zijn oude club Bayern München. Daar wil hij echter niets over zeggen. "Ik trap niet na naar Van Gaal. We hebben goed gewerkt samen, en ook veel succes gehad. Op een gegeven moment scheiden de wegen. Dan moet je ook als een grote kerel afscheid nemen en er ook niet meer op terug komen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen