Ancelotti: "Luiz moet kalmer worden op het veld"

5 maart 2011, 11:41   Bijgewerkt: 5 maart 2011, 11:47

David Luiz maakte in de winterstop de overstap van Benfica naar Chelsea. De nieuwe aanwinst, voor wie de Londenaren liefst dertig miljoen euro moesten ophoesten, kent een moeizame start in de Premier League. Ondanks het feit dat de Braziliaanse verdediger onlangs zijn eerste doelpunt maakte in de thuiswedstrijd tegen Manchester United (2-1), moet Luiz zich volgens trainer Carlo Ancelotti verbeteren.

"Hij moet nog wennen aan het Engelse voetbal. Hij moet kalmer worden op het veld. Maar hij heeft natuurlijk ook zijn fantastische mogelijkheden en kwaliteiten laten zien. Hij moet zich verbeteren, maar dat zal hem lukken omdat hij de Engelse competitie beter leert kennen", vertelt Ancelotti op de website van The Blues.

De Italiaanse oefenmeester had, ondanks de treffer van Luiz, ook wat kritiek op het spel van de mandekker in het duel tegen Manchester United. "In balbezit was Luiz zeer sterk, maar in defensief opzicht liet hij enkele steekjes vallen. Een kwestie van gewenning. Hij kan zijn gedrag op het veld veranderen."

Ondanks zijn moeizame begin maakte Luiz recentelijk zijn debuut voor het nationale elftal van zijn land. De verdediger kwam tot dusver drie keer uit voor de Seleção.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen