Bayern en Robben slachten HSV, verlies Dortmund

12 maart 2011, 17:16   Bijgewerkt: 12 maart 2011, 20:50

Louis van Gaal kan weer lachen. De week die begon met de mededeling dat de coach na dit seizoen vertrekt bij Bayern München, eindigde zaterdag met een klinkende overwinning op Hamburger SV. De Hamburgers werden met 6-0 in de pan gehakt, mede dankzij drie doelpunten van Arjen Robben.

Robben was, samen met Franck Ribery, de grote smaakmaker bij Bayern. Naast zijn drie doelpunten tekende Robben ook voor de assist bij de 4-0, die fraai afgerond werd door Ribery. Diezelfde Ribery verzorgde tweemaal het voorbereidende werk bij een treffer van Robben. Ook stond hij met een fraaie actie aan de basis van het zesde doelpunt, in eigen goal gewerkt door Hamburger SV-verdediger Heiko Westermann. Tussendoor tekende Thomas Müller voor de 5-0.

Koploper Borussia Dortmund liep tegen een zeldzame nederlaag aan. Op bezoek bij 1899 Hoffenheim verloor de ploeg van coach Jürgen Klopp met 1-0, door een goal van Vehad Ibisevic. Bij Hoffenheim stond Ryan Babel in de basis. Hij werd in de slotfase gewisseld. Ondanks de nederlaag is er echter nog weinig aan de hand voor Dortmund. De ploeg heeft nog twaalf punten voorsprong op de belangrijkste achtervolger Bayer Leverkusen, dat zondag in actie komt tegen subtopper Mainz.

In de middenmoot deed Schalke 04 goede zaken. Het won op eigen veld met 2-1 van Eintracht Frankfurt en klom hierdoor naar de tiende plaats. Uitgerekend de verguisde winteraankoop Angelos Charisteas was de matchwinner. De Griek scoorde in de slotfase, vlak nadat hij als invaller zijn debuut gemaakt had.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen