Bestuur en RvC Ajax bieden ontslag aan

30 maart 2011, 19:32   Bijgewerkt: 30 maart 2011, 22:22

Het bestuur en de leden van de raad van commissarissen van Ajax hebben woensdag hun functies ter beschikking gesteld, zo meldt de Amsterdamse club op haar website. Dat gebeurde tijdens een speciale bijeenkomst van de ledenraad van de Amsterdamse club in de ArenA naar aanleiding van het conflict tussen de clubleiding en de technische werkgroep van clubicoon Johan Cruijff.

{image-old[42254][left-half][]}"Met het ter beschikking stellen van hun functie willen zij hun verantwoordelijkheid nemen door de club ruimte te bieden om uit deze dreigende impasse te raken", bracht Ajax in een persverklaring naar buiten.

De bestuursleden en de leden van de RvC blijven in functie totdat hun opvolgers formeel zijn benoemd. Volgens de statuten van de vereniging Ajax worden bestuursleden benoemd door de ledenraad. Voor het benoemen van nieuwe commissarissen is een (buitengewone) algemene vergadering van aandeelhouders nodig. 

De nieuwe rvc kan de directie onder leiding van algemeen directeur Rik van den Boog vervangen. In het persbericht van Ajax wordt verder de positie van de huidige directie niet toegelicht. 

{image-old[54091][right-half][]}De bestuursleden van Ajax, te weten Uri Coronel (voorzitter), Cor van Eijden en Joop Krant, zijn van mening dat 'het proces, en met name de daardoor ontstane en voortdurende onrust rondom de club, buitengewoon schadelijk is voor Ajax'. Het drietal vormt samen met Frank van Eijken en Jan Haars ook de raad van commissarissen.

Coronel kreeg de vraag, hoe hij tot deze beslissing is gekomen. "Twee dingen spelen daarbij een rol. Ik ben gezwicht voor het belang van Ajax en het is gewoon zo dat Johan Cruijff belangrijker is voor deze club dan wij. Hij is een clubicoon", lichtte de preses toe. 

{image-old[55249][left-half][]}Cruijff was zelf niet aanwezig toen het bestuur, in het bijzijn van de voltallige directie, de ledenraad op de hoogte stelde van het voorgenomen vertrek. De legendarische nummer 14 arriveerde pas bij de ArenA nadat deze mededeling was gedaan, zo meldt De Telegraaf.

De ledenraad vergaderde woensdag nog in het bijzijn van Cruijff en ereleden als Piet Keizer en Sjaak Swart hoe het nu verder moet. De directie van de Amsterdamse club hoopt op steun, maar beseft dat Cruijff en zijn volgelingen ook een buitengewone algemene ledenvergadering kunnen uitschrijven. In dat geval stemmen 650 leden van Ajax over de toekomst van de Amsterdamse club. De verkiezingen voor acht nieuwe posities in de ledenraad bewezen vorig jaar december dat Cruijff veel steun geniet bij die groep. Zeven van de acht door Cruijff voorgedragen leden wonnen toen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen