Cruijff: "Echte Ajacieden worden geschoffeerd"

28 maart 2011, 08:24   Bijgewerkt: 28 maart 2011, 08:32

In zijn column in De Telegraaf kraakt Johan Cruijff harde noten over Rik van den Boog. De legendarische nummer veertien is boos over de manier waarop de algemeen directeur het plan van Cruijff en zijn volgelingen over de hervormingen bij Ajax naar de buitenwacht toe uitlegde. Met name het feit dat Danny Blind in hun ogen zou moeten vertrekken, werd door Van den Boog flink uitgemolken.

"Van nabij heb ik gezien hoe bijna iedereen worstelde met het gegeven dat er in de nieuwe aanpak van Ajax geen plaats meer voor Danny Blind was. Als ik dan hoor en lees, dat volgens de directeur van Ajax wij Blind meteen op straat hadden willen zetten, dan ben ik verbijsterd. Waar wij de grootste moeite mee hebben, daar stapt hij dus zo overheen", schrijft Cruijff in zijn wekelijkse column in de krant.

"Terwijl wij juist hebben aangekaart of er binnen het netwerk van Ajax voor Jan Olde Riekerink en Danny andere functies te vinden waren. Daarbij zijn zelfs concreet Almere City en Ajax Cape Town genoemd. En dan toch verkondigen, dat we opdracht hebben gegeven om ze van de één op andere dag op straat te kwakken."

Cruijff vervolgt: "Ik heb er de afgelopen dagen lang over nagedacht, maar als iemand zo met clubiconen aan de haal gaat, dan verdwijnt alle respect. Er knapt iets. Mensen als Dennis Bergkamp en Wim Jonk zijn tijdens hun carrière qua prestaties en gedrag enorme voorbeelden voor anderen geweest. Het zijn topvoetballers, die overal in de wereld nu nog gerespecteerd worden. En zeker Dennis hoort tot de grootste iconen van Ajax. Als je iemand als hij zo’n mentaliteit verwijt, dan is dat niet alleen slecht en gemeen, maar ook onacceptabel", aldus de oud-international, die, zonder een naam te noemen, stelt dat Van den Boog oer-Ajacieden als Bergkamp, Jonk en Blind tegen elkaar uitspeelt. "Ze worden geschoffeerd door iemand die de baas wil spelen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen