Huistra: "Af en toe knettert het best wel"

10 maart 2011, 16:38

FC Groningen heeft de wind de laatste weken flink tegen. Op eigen veld verloor het met 1-4 van Roda JC en Heracles, in de Kuip werd met 5-1 verloren van Feyenoord. Door die drie nederlagen op rij is het fraaie uitzicht op Europees voetbal flink vertroebeld. En dus is het onrustig, geeft coach Pieter Huistra toe.

"Over de afgelopen drie wedstrijden is het duidelijk dat we niet tevreden kunnen zijn en al zeker niet met de uitslagen. We hebben gezien dat het toch zeker iets doet met de ploeg in het vertrouwen en het geloof. En af en toe knettert het best wel eens. Dan is er wat irritatie, een vorm van vrijgemaakte energie. En dat hoort er ook bij", zegt de debuterende oefenmeester op de website van zijn ploeg.

Volgens Huistra moet zijn ploeg een les trekken uit het duel van afgelopen weekend tegen Heracles. Toen begon Groningen sterk en kwam het op 1-0, maar verzuimde het door te drukken en kantelde het duel. "We hebben kunnen zien dat winst en verlies dichtbij elkaar ligt. Nu is het zaak dat we dit soort momenten juist weer naar onszelf toe trekken. In de wedstrijd zagen we dat de spelers eigenlijk iets te lekker gingen meespelen en taken verwaarloosd werden waardoor de tegenstander terug in de wedstrijd is gekomen. Het is een dure les geweest", aldus de coach.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen