Vorm: "Ben stuk verder in mijn ontwikkeling"

28 maart 2011, 10:12   Bijgewerkt: 28 maart 2011, 10:18

Alsof hij nooit iets anders gedaan heeft stond Michel Vorm vrijdag onder de lat tegen Hongarije. De 27-jarige doelman van FC Utrecht bewees in Boedapest nogmaals dat Oranje niet hoeft te wanhopen als Maarten Stekelenburg ontbreekt. Veel te doen had hij niet, maar als hij in moest grijpen deed hij dat uitstekend.

Zijn debuut was het niet, want Vorm stond al vijf keer eerder op het veld als keeper van Oranje. Twee keer als basisspeler, tegen Oekraïne (oefen, 1-1) en Schotland (WK-kwalificatie, 0-1). Maar dit was andere koek, geeft Vorm toe. “Toen we tegen de Schotten speelden, waren we al geplaatst voor het WK. Dit duel tegen Hongarije was een cruciale wedstrijd tegen de nummer twee van de groep. Dat is toch wat anders. Dit was wel één van de hoogtepunten uit mijn carrière", zegt hij tegen FCUpdate.nl.

Keepen bij Oranje en FC Utrecht is niet alleen om die reden anders, vertelt hij. “Bij Oranje wordt er voetballend meer van me gevraagd dan bij Utrecht. Het scheelt wel enorm dat ik al 2,5 jaar met deze groep train en gewend ben aan de speelwijze. Als je nieuw bij deze groep komt, is dat een stuk lastiger. Nu ging het prima.”

“Ik voel me ook een stuk verder in mijn ontwikkeling dan anderhalf jaar geleden, toen ik uit in Schotland keepte. In de tussentijd heb ik ruim zeventig wedstrijd gespeeld, onder meer in de Europa League. Die ervaringen hebben me in Hongarije geholpen.”

“Zeker weten. We hebben laten zien dat we niet voor niets de vice-wereldkampioen zijn", zegt Vorm met gepaste trots. "De bondscoach zei na afloop dat wij qua spel dicht in de buurt van FC Barcelona komen en dat klopt wel, denk ik. Hongarije is echt geen slechte ploeg, maar wij waren oppermachtig. Zo'n uitslag baart in de hele wereld wel opzien. Andere landen kijken door onze resultaten van de laatste tijd anders tegen ons aan dan een paar jaar geleden, denk ik.”

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen