FC Zwolle laat ook bij Telstar punten liggen

1 april 2011, 21:59   Bijgewerkt: 2 april 2011, 00:10

FC Zwolle lijkt kapot te gaan aan de druk van de promotie naar de Eredivisie. De koploper in de Jupiler League kwam vrijdagavond voor de derde week op rij niet tot winst. Na de 0-0 tegen FC Dordrecht en RBC van afgelopen speelrondes, bleef de brilscore óók op visite bij Telstar op het scorebord staan.

RKC Waalwijk profiteerde opnieuw optimaal van het puntenverlies van FC Zwolle. De Brabanders boekten hun zesde zege op rij, maar daar moesten ze wel keihard voor bikkelen. Op bezoek bij Sparta kwamen ze met 2-0 voor, maar door drie doelpunten van Johan Voskamp stond het na zeventig minuten 3-2 voor Sparta. Omdat Tony Varela kort na rust ook nog eens een rode kaart had gekregen, leken de punten in Rotterdam te blijven. Maar RKC herstelde zich en greep door treffers van Anthony Bentem (eigen doelpunt) en Fred Benson toch nog het volle pond. Daardoor is het gat tussen Zwolle en RKC nog maar drie punten, met nog vijf duels te gaan.

Evenals Zwolle liet de subtop punten liggen. Nummer drie Helmond Sport kwam thuis tegen FC Emmen niet tot winst (2-2), ondanks dat het in de slotfase een man meer had, door een rode kaart van Emmen-speler Jeffrey de Visscher. BV Veendam en SC Cambuur, respectievelijk vierde en vijfde, hielden elkaar aan de Langeleegte in balans (1-1), waardoor het verschil tussen beide ploegen vijf punten blijft. Nummer zes FC Volendam ging op Sportpark Berg & Bos met 2-1 onderuit bij AGOVV.

Hekkensluiter Almere City FC zorgde voor een verrassing, door FC Eindhoven in eigen huis met 3-0 klop te geven. Daarmee reduceren ze de achterstand op nummer zeventien Fortuna Sittard tot drie punten. Fortuna hield MVV in de Limburgse derby op een 0-0 gelijkspel. Dat was eveneens de uitslag bij FC Den Bosch- FC Dordrecht. Door de resultaten van vanavond zakt FC Eindhoven van de achtste naar de elfde stek, want Dordrecht, Den Bosch en MVV kwamen allemaal voorbij.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen