Ferguson neemt het op voor jonge trainers

Koen Freriks
18 april 2011, 18:39

Sir Alex Ferguson is al een kwart eeuw trainer van Manchester United en weet dus waar het om draait in de Europese top. De Schotse oefenmeester ziet tegenwoordig veel jonge trainers ontslagen worden, maar dat is volgens hem niet altijd terecht.

"Meer dan ooit tevoren is manager zijn tegenwoordig een riskant beroep", merkt hij op. "Ik zeg tegen alle jonge trainers dat het eerste wat ze nodig hebben is een goede voorzitter. Maar natuurlijk hebben ze ook geluk nodig en moeten ze goed voorbereid zijn op de baan, omdat dit een keiharde wereld is. Het draait hierin enkel om resultaten, maar je kunt jezelf helpen door volledig toegewijd te werk te gaan."

"Mijn sympathie gaat dan ook uit naar de trainers die hun banen verliezen", vervolgt Ferguson. "Er zijn de laatste tijd veel onnodige ontslagen gevallen, waarbij ik de redenatie niet kon begrijpen."

Ferguson is de meeste tijd van de dag op de club te vinden, maar eenmaal thuis wordt het hem onmogelijk gemaakt om aan voetbal te denken. "Je zult niets over mijn loopbaan vinden in huis. Mijn vrouw Cathy is wat dat betreft ongelooflijk. Ik kan niet eens een voetbalboek mee naar huis nemen, anders zal ze vragen wat ik daarmee van plan ben", lacht de 68-jarige Schot.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen