Guardiola eist opperste concentratie tegen Almeria

Koen Freriks
9 april 2011, 13:50   Bijgewerkt: 9 april 2011, 14:01

In Spanje kijken de voetballiefhebbers eigenlijk al over komend weekend heen. El Clasico is in zicht, maar voor zowel FC Barcelona als Real Madrid geldt dat deze speelronde net zo belangrijk is. Barça-trainer Josep Guardiola vindt dat UD Almeria, dat laatste staat in de Primera Division, niet onderschat moet worden.

Barcelona won midweeks in de Champions League van Shaktar Donetsk. De uitslag, 5-1, was flink geflatteerd. De Oekraïners vonden veel gaten in de defensie van de Catalanen. Guardiola maakt zich echter geen zorgen om zijn verdediging. "Tegen Barcelona is iedereen op zoek naar gaten in onze verdediging. We gaan niet extra voorzichtig zijn, omdat Shaktar dat is gelukt. Om problemen te voorkomen moeten we juist beter aanvallen en minder balverlies lijden. Het is niets nieuws hoor. Zo spelen we al drie jaar", zegt Guardiola op de website van zijn club.

De Spaanse succescoach kampt wel met personele problemen. Verdedigers Carles Puyol en Eric Abidal ontbreken vanwege blessures, Victor Valdes is geschorst en diens vervanger José Manuel Pinto is een twijfelgeval. "Het zag er vanaag al beter uit dan gisteren. Morgen (vandaag, red.) onderwerpen we hem aan een laatste test. Als hij fit is, stel ik hem op, anders zal ik een keeper van de reserves moeten inzetten." 

Hoe dan ook zal er gewonnen moeten worden van Almeria. De hekkensluiter heeft wel net een nieuwe trainer aangesteld. "Zulke teams spelen in elke wedstrijd ergens om. Vorig jaar hadden we veel problemen met Tenerife en Xerez (momenteel actief in de tweede divisie, red.). Ik heb bovendien nog geen wedstrijden gezien onder de nieuwe trainer, dus ik weet ook niet hoe ze zullen spelen."

Real Madrid heeft een op papier moeilijkere tegenstander. De Koninklijke gaat op bezoek bij nummer vijf Athletic de Bilbao.  

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen