Lens weet het zeker: "Geen kampioen dit jaar"

25 april 2011, 00:01   Bijgewerkt: 24 april 2011, 23:19

Mathematisch is er nog van alles mogelijk, maar Jeremain Lens heeft de hoop op een kampioenschap van PSV volledig verloren. Na de 3-1 nederlaag bij Feyenoord, waardoor zijn ploeg zakte naar de derde plek in de Eredivisie, trok hij een harde conclusie. "We worden geen kampioen. Daar ben ik nu van overtuigd."

Als een stel geslagen honden liepen de spelers van PSV zondag door de mixed zone, de ruimte in het stadion waar media staan te wachten. Balazs Dzsudzsak weigerde een woord uit te brengen en liep met een gezicht als een oorwurm in één ruk door naar de spelersbus, een aantal van zijn teamgenoten waren wél professioneel genoeg om even tekst en uitleg te geven. Zo ook Lens. "Als je zo speelt, heb je ook geen recht op de titel", mopperde hij tegen FCUpdate.nl. "Ik ben er van overtuigd dat het nu afgelopen is voor ons. Dat gevoel had ik tijdens de wedstrijd al."

Gevraagd naar de rode kaart voor Orlando Engelaar, verloor Lens zijn geduld. "Je hebt het toch kunnen zien? Wat vond je er zelf van? Natuurlijk was het geen rood." 

kuipers

kuipers

De nederlaag van PSV kwam niet als een donderslag bij heldere hemel, want de ploeg is al weken uit vorm. Uit bij FC Twente werd verloren, thuis tegen SC Heerenveen werd het slechts 2-2 en op bezoek bij Heracles Almelo was het een klein mirakel dat PSV drie punten pakte (2-0). Toch wilde Toivonen niet erkennen dat er momenteel niet meer in zit bij PSV, dan het in de Rotterdamse Kuip liet zien.

Rutten

Rutten

Door de nederlaag in Rotterdam staat PSV nu derde. Als Twente en Ajax zondag winnen, is de titel zelfs definitief uit beeld. "Mijn gevoel zegt dat we nu vooral naar de tweede plek moeten kijken", zegt Toivonen. "De eerste plek is nu over. In het voetbal kunnen er altijd gekke dingen gebeuren, maar de titel wordt nu wel erg moeilijk."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen