'PSV in grote financiële problemen'

16 april 2011, 10:21   Bijgewerkt: 16 april 2011, 10:27

PSV zit in grote financiële nood. De club wacht een catastrofe als het zich niet voor de Champions League weet te plaatsen. Dit bevestigen directeur Tiny Sanders en voorzitter van de raad van commissarissen Peter Swinkels tegenover het Eindhovens Dagblad.

De club uit Eindhoven zou na dit seizoen al een negatief vermogen van tussen de vijf en tien miljoen euro hebben. Het wederom mislopen van de Champions League zou tot een tekort van twintig tot dertig miljoen kunnen leiden. Dat zou betekenen dat schuldeisers niet meer terugbetaald kunnen worden. De clubleiding zou al in gesprek zijn met de gemeente Eindhoven om het stadion en de grond te verkopen. Ook is het niet zeker of Philips de sponsorbijdrage tot 2017 ineens kan voldoen of een helpende hand kan uitsteken.

De voetbalorganisatie binnen de club moet, los van het halen van de Champions League, flink op de schop. Maximaal twintig banen gaan verloren. De grote financiële problemen zijn veroorzaakt door het missen van de Champions League en de spelersgroep. PSV heeft in de afgelopen twaalf jaar veertig miljoen verloren op de spelersgroep.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen