Wenger: "Tweede plaats is toch geen ramp?"

Koen Freriks
9 april 2011, 09:43   Bijgewerkt: 9 april 2011, 09:55

Arsenal-trainer Arsene Wenger stoort zich mateloos aan de kritiek op zijn team. The Gunners staan op een tweede plaats in de Premier League en een titel ligt momenteel niet binnen handbereik. Wéér geen hoofdprijs, redeneren de media. Wenger snapt niets van die kritiek.

"We hebben het goed gedaan door nu op een tweede plaats te staan. Is dat een ramp?", vraagt Wenger aan een journalist. "Er zijn clubs die tien keer meer investeren dan wij. Eén speler heeft zelfs meer gekost dan mijn hele team bij elkaar en die clubs hebben wij onder ons staan. Ik snap niet hoe mensen denken", beklaagt Wenger. 

"We moeten niet doen alsof we overboord slaan. We staan tweede, dus dat is geen schandaal. Waar is het gezond verstand gebleven?", aldus de geïrriteerde Fransman.

Arsenal kan in de slotfase van het seizoen alleen nog de Premier League winnen. "We hebben nog acht wedstrijden te gaan en zitten in de positie om te vechten voor het kampioenschap, dus we gaan er vol voor. Als we uiteindelijk teleurgesteld zijn, dan kan dat. Maar waarom zeg je dat het een ramp is als we tweede eindigen in de competitie? Beleven de achttien clubs onder ons dan ook een ramp?"

Arsenal komt morgen in actie tegen Blackpool. De Londenaren moeten op bezoek bij de laagvlieger winnen om in het spoor te blijven van Manchester United.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen