Boessen begrijpt VVV: "Taak is volbracht"

31 mei 2011, 20:13

Wil Boessen kan begrip opbrengen voor de beslissing van VVV Venlo om voor komend seizoen op zoek te gaan naar een nieuwe trainer. Met Boessen op de bank wist de club zich te handhaven in de Eredivisie, maar de clubleiding vindt het tijd voor een 'nieuwe wind'. Begrijpelijk, zegt Boessen in Voetbal International.

"Het is jammer, maar ik had dit ook wel een beetje verwacht. Het besluit werd lang vooruit geschoven, dat zegt wel iets. Het is een keuze van de club en ik heb daar wel begrip voor", zegt de 47-jarige Boessen, die in januari de taken overnam van de ontslagen Jan van Dijk. Hij kijkt met een goed gevoel terug op zijn periode als hoofdcoach. "Mijn taak is volbracht. We hebben het maximaal haalbare eruit gehaald. Mensen hebben vraagtekens gezet bij de manier waarop we het gered hebben, maar dat boeit me niet. Het gaat erom dat we in de Eredivisie zijn gebleven."

Of Boessen onder een nieuwe hoofdcoach als assistent actief wil blijven in Venlo, weet hij nog niet. Zijn eerste maanden als hoofdcoach smaken hem naar meer. "Ik vond het geweldig. In een halfjaar als interim-hoofdcoach heb ik meer geleerd dan in acht jaar als assistent. Die ervaringen koester ik. In het begin leek het net of ik twintig bulldozers over me heen kreeg, zo voelde de druk aan. Het was even wennen, maar ik leerde er mee om gaan. Ik ben ontzettend blij dat ik dit heb meegemaakt."

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen