'City wil Vertonghen, Ajax denkt aan Mathijsen'

10 mei 2011, 08:21   Bijgewerkt: 10 mei 2011, 08:38

Het hart van de Ajax-defensie krijgt volgend seizoen mogelijk een nieuw gezicht. In Amsterdam vreest men dat Jan Vertonghen in de zomer vertrekt naar Manchester City. Coach Roberto Mancini van de Engelse club zat zondag in de Kuip op de tribune bij de bekerfinale om de Belgische verdediger persoonlijk aan het werk te zien.

Ajax-coach Frank de Boer is op de hoogte van de interesse uit Manchester. "Ik hoorde van Danny Blind dat Mancini er was. En ken de geruchten uit Engeland dat City hem wil. Één en één is twee", luidt zijn nuchtere conclusie in De Telegraaf. De 24-jarige Vertonghen zelf liet de afgelopen periode al meerdere keren weten toe te zijn aan een stap hogerop. Ook na de bekerfinale stak hij zijn ambities niet onder stoelen of banken. "Maar ik vertrek alleen bij Ajax als ik naar een echt mooie club kan", zei hij.

De vraagprijs van Ajax voor Vertonghen zou tussen de twaalf en vijftien miljoen euro liggen. Als vervanger heeft de Amsterdamse club Joris Mathijsen op het oog. "Joris is zeker een serieuze optie. Ik ken hem van het Nederlands elftal en denk dat hij met al zijn ervaring nog wel een grote bijdrage kan leveren in dit jonge elftal", zegt De Boer over de 31-jarige mandekker, die momenteel bij Hamburger SV speelt.

Of Mathijsen financieel haalbaar is voor Ajax, weet De Boer echter niet. "Als hij geïnteresseerd is om naar ons toe te komen, kan zijn salaris een heikel punt worden. Bij Hamburger SV verdient hij een klap geld. En bij Ajax zal hij minder krijgen."

Het contract van Mathijsen in Hamburg loopt nog één jaar door, tot medio 2012. Om de nek van de centrale verdediger zou een prijskaartje van vier miljoen euro hangen. In Nederland speelde de ervaren international eerder voor Willem II en AZ.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen