Doek valt voor Deportivo, Atletico geen EL-ticket

21 mei 2011, 23:59   Bijgewerkt: 22 mei 2011, 01:22

Op de laatste speeldag van de Spaanse competitie waren de druiven zuur voor Deportiva la Coruña, dat degradeerde naar de Segunda Division. Depor streed in de laatste competitieronde met een handvol clubs om lijfsbehoud, maar kon uiteindelijk degradadatie niet voorkomen. Bovenin moest Atletico Madrid lijdzaam toezien dat Athletic de Bilbao en FC Sevilla zich plaatsten voor de Europa League ten koste van de Madrilenen.

{image-old[49034][left-half][]}Deportivo liet in het thuisduel tegen Valencia een handvol kansen onbenut en zag daardoor tot haar grote ontsteltenis dat er na 90 minuten een stand van 0-2 op het scorebord stond. Nadat Aritz Aduriz de bezoekers in de vierde minuut al aan de leiding had geholpen ging Depor koortsachtig op zoek naar de gelijkmaker, die de ploeg in veilige haven zou hebben gebracht.

De thuisploeg wist het net echter niet te vinden en Roberto Soldado bezegelde in de extra tijd het lot van Depor. De club degradeerde op basis van de resultaten op de andere velden naar de eerste divisie. Getafe en Real Sociedad hadden in de onderlinge confrontatie genoeg aan een gelijkspel (1-1) om zich te verzekeren van nog een jaar voetbal in de Primera Division.

{image-old[48949][right-half][]}Real Zaragoza wipte in de laatste speelronde over Depor heen op de ranglijst. De club won het uitduel tegen Levante UD met 1-2, waardoor het aan de goede kant van de streep kwam te staan. Ook Real Mallorca redde het vege lijf, ondanks een 3-4 nederlaag tegen Atletico Madrid. Ondanks de overwinning bleven de Madrilenen toch met lege handen staan in de strijd om een Europa League-ticket.

Ook Athletic de Bilbao en FC Sevilla wisten namelijk hun duels te winnen van respectievelijk Racing Santander (2-1) en Espanyol (3-2), waardoor zij zich op basis van een beter onderling resultaat verzekerden van een startbewijs voor Europees voetbal.

Eerder was al bekend dat UD Almeria en Hercules Alicante ook afdalen naar de Segunda Division.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen